Sesongavslutningen 2001 i Bøler IF


Friidrettsgruppens opplevelser den 12.10:  

Muligens vil enkelte mene at go-kartkjøring ligger noe på siden av en friidretts- og løperklubbs normale aktivitetsområde, likevel har det blitt en tradisjon at de aktive i Bøler (uansett nivå) som deltar i terrengløpet rundt Ulsrudvann avslutter høstens løpssesong med bytur, gokartkjøring og etterfølgende nøkterne selskapeligheter på pizzarestaurant. Så skjedde også den tolvte oktober 2001, og her kan dere se begivenhetene. Klikk bare på pekerne. 

Bilde 1: Vi hadde en improvisert seiersseremoni, hvor de beste herrene fra terrengløpet besteg en seierspall som står i et hus som treffende nok også heter "gokart-huset." I midten Hermann som har vært vår beste langløper denne sesongen i tillegg til å ha den beste tid rundt Ulsrudvann. Til venstre har vi mellomdistansemannen Per Thomas, som etterhvert også har vist at han kan løpe langt, på andreplassen. Trond Olavs fjerdeplass (Han står til side for tredjeplassen på pallen) ble sikret ikke minst gjennom utallige meget lange turer på rulleski gjennom hele sommeren.  

Bilde 2: Her begynner go-kartkonkurransen. Bøler-løperne (ikke bare "kjørerne," håper vi) setter seg i bilene. 

Bilde 3: Alle har satt seg i bilene, og det er klart til start. Legg merke til hvordan et par av de mest ambisiøse kikker vaktsomt på konkurrentene. Sideblikket fra nummer 3 vitner om spenning og konkurranseinstinkter. 

Bilde 4: Er dette en av løperne våre, eller er det en gokartspesialist? Bøler-miljøet gir som vi nå har forstått plass for begge kategorier, så dersom kjøreren på bildet føler seg fornærmet over å bli urettmessig betegnet som "kjørespesialist" må vi understreke at det bare er å bite det i seg, og heller satse enda sterkere på kommende løp. Eller skiløp, hvis han skulle ha tilbøyeligheter i den retning. 

Bilde 5: Nummer 13 var nok ikke et ulykkestall i denne sammenhengen. 

Bilde 6: Nummer seks ser litt betenkt ut, synes vi nok. Er det rundetiden som påkaller slik oppmerksomhet? 

Bilde 7: Dette ble altså resultatet av bilkjøringsmesterskapet. Hva som er interessant her, er å se på hvilken korrelasjon det er mellom løpsprestasjoner og gokartresultater. Vi skal overlate til leserne av Bølersidene å reflektere nærmere over akkurat dette, så vi nøyer oss her med å gratulere de tre medaljørene. I bakgrunnen skimtes forresten en halvt skjult løper som i skam og skjensel gjemmer seg bak sine overmenn på kartbanen. At vedkommende likevel ikke ser ut til å ha mistet humøret, kan jo ha sammenheng med at han forespeiler seg sterke resultater i andre idrettsdisipliner. Hvorvidt disse oppnås gjennom et stort antall rulleskiøkter, er et annet spørsmål. 

Bilde 8: Endelig er vi kommet til selskapelighetene. På pizzarestauranten hersket et maritimt miljø, med fiskegarn og båter i bakgrunnen. Vi skimter også sesongavslutningens (og gokartkjøringens!) eneste kvinnelige deltaker, Renate. 

Bilde 9: Enkelte gjesper, mens andre sitter ettertenksomme og grubler kanskje over om det kunne være lurt å trene noe mer til neste år. På veggen bak får vi øye på bølger som må få oss til å sette enda mer pris på vårt fredelige lille Ulsrudvann. Det finnes større prøvelser enn å løpe rundt nevnte vann, selv om også dette unektelig kan oppleves som en betydelig utfordring for de mer utpregede gokartspesialister.