Nyheter

24.09.2020 Status Nøklevann Rundt – Koronaviruset


Hermann 19.09.2020

Vårt løp skal etter planen arrangeres den 10. oktober 2020. 

Vi har nå fått tillatelse av Bymiljøetaten til å arrangere Nøklevann Rundt 10 km så lenge gjeldende smittevernregler hva gjelder arrangementer, samlinger og aktiviteter, som er utarbeidet av Folkehelseinstituttet (https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved--store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/) samt Friidrettsforbundets retningslinjer ved gjennomføring av mosjonsløp (https://www.friidrett.no/nyheter/nfifs-retningslinjer-for-mosjonslop-under-koronasituasjonen/) følges.

Hvis disse retningslinjene endres eller oppdateres før 10. oktober, må arrangementsplanen justeres iht dette.

Påmelding her, kun få plasser  klikk her.  Se oversikt over påmeldte her:  
 
Vår arrangementsplan er vist under tidsskjema, klikk her.

Barneløpet og 5 km avlyses. 10 km arrangeres med forbehold om endringer i myndighetenes retningslinjer.

Det vil bli to grupper hver på inntil 170 deltakere.  I tråd med helsemyndighetenes veileder for idrettsaktivitet inkluderer dette deltakere, tilskuere, foresatte, søsken og andre som er til stede. Ansatte eller oppdragstakere, dvs. f.eks. dommere og funksjonærer omfattes ikke. Nøklevann Rundt arrangeres på et idrettsanlegg, og det er utfordrende å holde deltakere under 200, når tilskuere, foresatte, søsken og andre inkluderes i dette tallet for hele idrettsanlegget.  

Helsedirektoratet legger ut informasjon her: https://helsenorge.no/koronavirus

Norges Friidrettsforbund legger ut informasjon her: https://www.friidrett.no/

For mosjonsløp gjelder følgende pr. 07.07.2020: Klikk her  

Vi ber alle deltagere lese retningslinjer nøye før man melder seg på. 

Punkt 5 og 7 er gjengitt nedenfor (det er viktig å huske på at retningslinjene baserer seg på at tillatt gruppestørrelse nå er inntil 200 personer):

5. Spesielle smittevernstiltak for mosjonsløp:
a) Arrangement kan avvikles på offentlig sted med inntil 25 deltakere i heat, under forutsetning av at det er oppnevnt smittevernsansvarlig (se punkt 6). Antall deltakere som starter samlet i heat må ses opp mot areal for startområdet, samt løypas bredde/plassmulighet. Det skal unngås fysisk kontakt mellom løperne og 1-meteravstanden gjelder for hele arrangementet.
b) Arrangementet kan avvikles med maksimalt 8 heat av 25 personer, som utgjør totalt 200 deltakere. Disse 8 heatene med totalt 200 personer defineres som én gruppe. Arrangøren vurderer selv avstand mellom heatene, der man skal sikre at 1-meteravstanden kan opprettholdes gjennom hele arrangementet og at maksimalt 200 personer er samlet til enhver tid.
c) Arrangøren kan sette opp flere grupper av total 200 deltakere (flere del-arrangement) forutsatt at det aldri er samlet mer enn 200 personer på arrangementet. Arrangøren har da ansvar for at avstanden mellom gruppene er tilpasset for å sikre dette. Faktorer som må hensyntas: Er det start og mål på samme sted eller ulik start og målområde? Varighet/lengde for løpet. Er retur fra målområdet annen trase enn løypa?
d) Det oppfordres til at arrangøren innhenter estimerte sluttider/bestenoteringer for å kunne seede heatene slik at de antatt beste starter først.
e) Intervallstart med 1 deltaker pr starttidspunkt er også tillat forutsatt at 1 metergrensen overholdes, samt at det maksimalt er samlet 200 personer.
f) For arrangementer som legger opp til flere heat og grupper, skal deltakerne motta informasjon om oppmøtetid og starttid.
g) Arrangøren skal utarbeide områdekart for startområdet, der det merkes for plasstildeling (se figur A som eksempel).
h) Se punkt 7 for arrangementstyper med anbefaling på heat/grupper/avstander.
i) Løypen som benyttes må være av en slik utforming at man sikrer seg mot opphoping av mennesker i løypa; for eksempel unngå smal sti.
j) Det skal settes ut desinfiserende middel både ved start- og målområde.
k) Ved målgang anbefales det å sette opp sluser for deltakerlogistikk, slik at deltakerne blir ledet til ulike områder av arenaen og må så umiddelbart forlate stedet.
l) Sekretariat for utlevering av startnummer skal tilrettelegges slik at 1-metergrensen kan overholdes. Sikkerhetsnåler til startnummer skal klargjøres av arrangør på forhånd, og disse deles ut sammen med startnummer. Startnummer skal være av typen engangsstartnummer.
m) Fysiske medalje- og eller premieutdelinger skal unngås.
n) Langesoner (både mat og drikke) er forbudt, men unntak for flaskevann som kan deles ut til deltakere av en ansvarlig person som bruker engangshansker.

7. Arrangementstyper - anbefalinger
a. Løp på vei med ulik start og målområde:
Mulighet for start med flere grupper. Arrangøren vurderer avstander.
b. Løp på vei med samme start og målområde:
Mulighet for start med flere grupper, men avstanden mellom gruppene må være stor nok til å sikre at en gruppe som kommer til mål ikke er samlet med en ny gruppe som skal starte.