Nøklevann, Bølerdistriktets naturperle i skogen

Nøklevann kan sies å være vårt eget vann, som utgjør selve hjertet i vårt kjerneområde for trening. På grusveiene rundt vannet er det unike forhold for løping og terrengsykkel, med kupert og variert løype som aldri blir kjedelig. Selve Nøklevannet er en glimrende arena for svømming og aktivitet med kano og kajakk. Vinterstid når det er snø er det de beste forhold for langrenn, både langs veien rundt og på isen. Visste du forresten at Nøklevann er en forvanskning av gammelnorsk Mikkilsvatn, som betyr storvannet? Det er nøyaktig åtte kilometer hvis du løper eller sykler rundt langs grusveien, så navnet passer så absolutt.

Man kan vanskelig tenke seg noen bedre og mer velegnet lokalitet enn Nøklevannsområdet når det gjelder å gi muligheter for forskjellige kondisjonsidretter. Mange Bøler-utøvere har lagt grunnlaget for sine idrettsprestasjoner på veiene rundt Nøklevann, som forgrener seg til både Mariholtet og til Losby og Lørenskog. Ikke å forglemme er alle skogsstiene som fører til alle Østmarkas hjørner.

Det er ved å ta barna ut i disse naturherlighetene at vi vekker den oppvoksende generasjons interesse for natur, friluftsaktiviteter og kondisjonsidrett. På disse sidene vil du kunne se fotografier av nærområdets natur, bilder som til fulle viser hvor naturskjønt og levende dette området er. Slike muligheter for utfoldelse som disse skogsområdene byr på må brukes, til mange former for uteliv og trening. Blir du kanskje ikke motivert av se på bildene? 


Oversiktskart over Nøklevann 

Nøklevannsbilder fra høsten 

Nøklevannsbilder fra vinteren 

Nøklevannsbilder fra ettervinteren og tidlig vår  

Nøklevannsbilder fra forsommeren  

Nøklevannsfossen og speidermonumentet 

Fra Bremsrud 

Fra Hauktjern 1 

Fra Hauktjern 2 

Fra Hauktjern 3 

Overblikk over Hauktjern 

Hester rundt Nøklevann