Nyheter

Sportslige forhåndsbetraktninger


Nøklevann Rundt er både et mosjonsarrangement med fokus på folkelig løpsglede, men er også en krevende konkurranse der gjennomtrente utøvere kjemper om sterke tider og plasseringer.

Storfavoritt i år er Rune Fenne fra Vidar, som løp årets Oslo Halvmaraton på 1.07.39, og var med det nærmere 2 minutter foran Bølers storløper Øystein Mørk, som der kom i mål på 1.09.36. Disse to utøverne (bildet) er på papiret feltets to klart sterkeste, og har møtt hverandre mange ganger før.

I dameklassen ligger det an til å bli en tøff duell mellom den tidligere eliteutøveren Gunhild Halle, som fremdeles holder seg i form, og meget løpssterke Inger Liv Bjerkreim Nilsen, som bl.a. leverte en imponerende prestasjon i fjorårets Nordmarkstraver'n.

Postet av: Trond Olav 05.10.2012

Av herreløperne som nok må finne seg i å kjempe om tredjeplassen etter Fenne og Mørk (som på bildet duellerer i Lørenskogløpet i 2008) finner vi den gjennomtrente skiløperen Steffen Sæterhagen Paulsen, som løper godt i kupert terreng, samt Per Erik Monsrud fra Opstad, som har løpt 10 km på 33.08 i år, og Bølers nest sterkeste utøver - Arild Hagesveen (33.52 i Sentrumsløpet).

I fjor (2011) satte Eirik Gramstad en oppsiktsvekkende løyperekord med 31.18 - hele 42 sekunder raskere enn Terje Aggvins tidligere bestenotering fra 1999. Løypa var imidlertid i 2010 og i 2011 noe kortere enn originallengden, noe som skjedde etter at Korketrekker'n ble stengt, og traséen var justert ved Fjellstadbakken. I år er løypa forsøkt justert tilbake til den originale lengden på 9700 m.