Vellykket NM-arrangement, med favorittseire

Forhåndsfavorittene Øystein Sylta og Kristin Størmer-Steira innfridde til fulle, og ble årets NM-vinnere i terrengløp lang løype - 10 km for herrer, 6 km for damer.

Øystein Sylta leverte et imponerende løp, og er inne i en idrettslig framgangsperiode. Anders Aukland innfridde alle forventninger, og bidro til at det virkelig ble spenning i konkurransen. Han tok sølvmedaljen, etter et spurtoppgjør mot Daabayaa Badhaso IL Skjalg. Det var kun 7 sekunder opp til Øystein Sylta, som måtte ta i for å holde langrennsløperen bak seg, og redde friidrettens ære. En annen kjent skiløper som gjennomførte et sterkt løp var Simen Østenstad, som ble nr. 10 totalt og kun var 1.32 min etter Sylta.

Kristin Størmer-Steira fra Vidar var suveren i dameklassen, og dro fra feltet direkte fra start. Hun var 33 sekunder foran Runa Bostad - også fra Vidar - i mål, og demonstrerte solid form foran neste skisesong. På bronseplass - 10 sekunder bak lokalkjente Bostad - kom fighteren Jorunn Rekkedal fra Ås, som tilhører aldersklassen 45-49 år.

 
Daabayaa Badhaso (3), Øystein Sylta (1) og Anders Aukland (2)   Jorun Rekkedal (3), Kristin Størmer Steira (1) og Runa Bostad (2).
Foto: Per Inge Østmoen
Se våre billedgallerier: spesielt utvalgte utøverehele galleriet!


Et av dagens høydepunkter var Sondre Nordstad Moens innsats i juniorklassen. Strindheimsgutten er i ferd med å finne tilbake til storformen, og det var imponerende å se hvorden unggutten stormet i mål med elegante og kraftfulle klyv, etter å ha tatt det rolig i starten, til ham å være. Det skal bli spennende for alle friidrettsinteresserte å følge stortalentets videre utvikling. Og gledelig nok har vi nå enda en ung utøver med usedvanlige kapasitet. Henrik Ingebrigtsen fra Sandnes Idrettslag var kun tre sekunder bak Nordstad Moen.

Juniorklassen for kvinner ble vunnet av Veronika Blom fra Modum FIK, men hun måtte finne seg i bli slått av talentfulle Heidi Weng fra IL Driv som løper i 17-årsklassen. Den gjennomtrente jenta fra Ytre Enebakk, som satser på langrenn, gledet publikum med sin offensive løping og fine stil.

I kvalifiseringen til Europacupen for klubblag ble det en knivskarp konkurranse mellom Skjalg og Tjalve, som Skjalg gikk seirende ut av.

Det ble et særdeles trivelig mesterskap på Haraløkka, prikkfritt gjennomført av den rutinerte dugnadsgjengen fra Bøler IF. Et tallrikt og entusiastisk publikum kunne nyte mange sterke prestasjoner i de idylliske omgivelsene - naturområder i nærmiljøet som Bølerboerne bruker flittig i hverdagen. Det var 264 fullførende deltagere.

De aktive ga samstemmig uttrykk for at løypa falt i smak. Traéen skilte bra, og hyppige besøk på stadion gjorde den meget publikumsvennlig.

Hva andre nettsteder skriver fra mesterskapet (de fleste linkene er nå utdaterte og virker ikke lenger)

Av Trond Olav Berg